Generalforsamling i Gladsaxe Kammerkor d.25.2.13 i Bagsværd Kirke, tilstede 37 kormedlemmer.
1. og 2. Carsten valgt som ordstyrer og Lisbeth som referent.
3. Formand Finn aflægger beretning og kommer vidt omkring koråret 2012 med de udmærkede koncerter i Roholte, senere Faurés Requiem m.m. i Bagsværd K og Godthåbskirken, samt den fine afslutning med Anna Ring Jeppesen. Det nye korår er startet godt og energisk med Jørgen Graven Nielsen og gode koncerter i Søborgmagle K med fyldt kirke og meget lyttende publikum samt en tilsvarende i Bagsværd K. Beretningen ses i sin helhed andetsteds. Tak til formanden.
4. Hanne fremlægger regnskabet, der viser et underskud på 8.000 kr. Hanne bemærker, at Sølyst naturligvis koster. Regnskabet godkendes – her med applaus!
5. Jørgen arbejder med både nuværende og kommende repertoire. Herunder opførelse af dobbeltkorværker af Mendelsohn-Bartholdy eller Bruckner. Jørgen har kendskab til et godt Næstvedkor, der er interesseret i et samarbejde. Det falder i god jord. Og må Jørgens gode arbejde med stemmerne fortsætte!
6. Winnie rejser problemet med, at alle dokumenter er pivåbne for alverden. Der skønnes enighed om, at der bør laves en hjemmeside med password. Finn, Bent og Martin undersøger nærmere. Professionelt foto af koret efterspørges. Cai undersøger pris. Eva foreslår, at kormedlemmer selv opbevarer fotokopierede noder. – ( I eftertanken bør dette virkeligt overvejes alvorligt!-lw)
7. Hanne fremlægges budget – herunder køb af el-klaver. Budgettet vedtages.
8. Nyt fra udvalgene drøftet dels under pkt.6 og 10.
9. Lone R. ønsker egentligt at befries for bestyrelseshvervet, hvorfor Johan går ind i bestyrelsen og Lone F. vælges som suppleant. Lisbeth genvælges. Tak til Lone for en god indsats i det forløbne år med bl.a. udvælgelse af vores nye dirigent. Birthe F-M genvalgt som revisor og Cai som suppleant.
10. Repertoire: Jørgen G, Børge, Jørgen Ø, Lena, – Tine vil gerne udtræde. Inge B går ind i stedet.
PR: Finn og Bent, – udvides med Martin
Fest: Finn og Cai, udvides med Winnie og Susanne H (frivilligt)
Skamler: Børge og Hanne vil gerne af med skamlerne. Bestyrelsen finder sted – alle med plads er velkomne!
Kaffe/te: trods forsøg på genrejsning – fortsat nedlagt
Nodearkivar: Lisbeth og Lena – tak for god nodeaflevering
KOR 72: Hanne O
11. Her drøftes antal af koncerter og koncertsteder, for og imod nuværende, tilhørende repertoire. Sølyst – eller hel kordag. Slips i rette nuance – eller butterfly 70- eller 10-look (for mændene)? Bølgerne går højt. – Men hvis nogen har kontakt til koncertsted, er bestyrelsen naturligvis altid interesseret. Ordstyrer Carsten foreslår bestyrelsen at arbejde videre med de rejste emner.
Frederiksberg d.18.3.13
Lisbeth Wellejus
Generalforsamling for Gladsaxe Kammerkor februar 25, 2013, i Bagsværd Kirke: Formandens beretning
Korweekens i Sølyst og koncert i Roholte 10/11 marts 2012
Det var det tidlige forår 2012, på den tid da Anna var dirigent for gladkoret, og der blev indkaldt til indskrivning for korweekend. Cirka 35 glade deltagere begav sig sydpå den anden weekend i marts – den nye standard – til Faxe Ladeplads og Gladsaxe Kommunes kursuscenter, Sølyst. Det var det 12’te år med korweekend på Sølyst. Første år var 2000, og på nær et år 2006 har vi været der siden. Det var det 6 år – siden 2007 – med koncert i Roholte på korweekend-søndag.
Stærkt diset lørdag morgen, søndag morgen ved stranden med en fantastisk solopgang til en flot dag med havblik. Fin og hjertelig service, fin mad og vin, stemt klaver. Bookede straks for 2013.
Der var et parfume problem, Steen måtte forlade Sølyst meget tidligt. Penge forsvandt i kassen for betaling af alkohol og vand. Det var nok et problem med en ulåst dør. Forventes magnetkort næste år.
Anna ledte os fint igennem programmet for Roholte kirke om søndagen og Faurés requiem til forårskoncerterne. Herrerne kæmpede bravt med Carl Nielsens ’Den danske sang’.
Lørdag kl 18 var der et 45 minutters møde om fremtidens repertoire: Ønsker om repertoire og konsekvenserene i form af stemmepleje, øve sig hjemme, mange repetetive øvelser af samme numre, mulig øvelser i stemmegrupper. Formanden havde bedt korets medlemmer om at melde deres ønsker til fremtides repertoire via email og flere havde da også taget mod opfordringen. Formanden havde samlet bidragene i et document – et print blev udleveret og genemgået af formanden ved mødets begyndelse – og det er også sendt til alle via email sammen med en rapport fra mødet.
Diskussion af det konkrete indhold af det kommende repertoiret var ikke ønsket, det blev overladt til Anna og repertoireudvalget. Herefter diskussion af konsekvenserne af et ambitiøst repertoire. Generelt var der stemning for at yde lidt mere, idet meget få medlemmer dog ikke mente, det kunne lade sig gøre. Anna klappede hesten: Nu måtte det komme an på en prøve, hvor ambitiøse vi kunne være. Hun foretrak kvalitet i produktet – med stemmepleje, mulige hjemmøvelser, muligt mange gentagelser – og det kunne betyde at repertoire-ambitionerne skulle skrues ned hvis ikke indsatsen blev skruet op – en skridt for skridt proces mod højere kvalitet og et mere ambitiøst repertoire.
Lørdag aften middag klokken 19. Derefter underholdning: Formandens tale med hjemmelavet skålsang – ny tekst til ’in tiefen keller—’. Cai’s herlige vits, Cais og Birthes telepatiske show med identification af bøger udpeget af publikum, formandens hurtige quiz, Winnies konkurrence vedrørende identifikation af musikstykker i en gammel Hoffnungs optagelse fra Albert Hall. Det gamle kor gik tidligt i seng. Nogle få blev lidt længere med Winnie og Henrik ved klaveret.
Kanon-koncert i Roholte kirke søndag eftermiddag. Grieg fik næsten korbuen til at falde ned. Dejlig akustik, som blev udnyttet til det yderste. 33 gæster plus organisten, Bente Schultz, var glade. Og vi var glade. Bagefter et dejligt kaffebord – boller og æblekage – hos Anne-Marie i kirkens hyggelige gamle menighedshus.
Programmet i kirken var som følger: Brahms (Fra Marienlieder, Opus 22: Der englische Gruss, Der Jäger, Ruf zur Maria), Rheinberger: Ave Regina, Grieg: Ave Maris Stella, Rachmaninov: Bogoroditse Devo, Tallis If ye love me, Purcel Thou knowest, Lord, Palestrina: Sicut cervus, Oluf Ring: Hvor smiler fager den danske kyst, Carl Nielsen : Den danske sang, Poul Schierbeck I Danmark er jeg født
Anna siger op i maj
Anna sagde op i Maj før forårskoncerterne: Hun ville gerne afslutte sin organist – uddannelse plus finde job i Jylland, ville ikke byde koret de uregelmæssigheder, der følger med dette, især da hun alligevel ville forlade os med udgangen af næste sæson .
Stillingen blev straks slået op via websider. Der var ansøgning fra en russer – kvinde – og fransk-mand inden koncerten i Godthåbskirken, Russeren var til stede i Bagsværd kirke og franskmanden i Godthåbskirken.
Fauré – forårskoncerterne blev udført 13 maj i Bagsværd Kirke og 20 maj i Godthaabskirken
Ca, 100 glade publikummer i Bagsværd og ca 60 på Frederiksberg
Fantastisk og stort ’fransk type’ a la Fauré-orgel i Godthaabskirken (fra 1984), , Jørgen Ellegård Frederiksen – idet følgende Jørgen E – var som en et barn i en legetøjsbutik, og han spillede også et Franck-nummer på flygel med markant struktur og følelse.
Godthaabskirken er et virkeligt fantastisk sangerrum, langt og højt rum uden søjler. Kontakten var via organisten Jette Høyer der stoppede ved sommertid 2012, hun var glad og også for os.
Grundet tenorer som ikke kunde være til stede ved begge begivenheder fik vi fin hjælp fra næstformanden fra Holte Kammerkor, der vbar også en sopran hjælp – Lisbeths veninde fra lille MUKO’s veteraner – i Godthaabskirken da et par sopraner kunne ikke være til stede
Fin success, Anna dirigerede virkelig præcist tydeligt og med stor hjælp til koret
Solisterne var fremragende, stor klangfuld bas-baryton og ekstremt legato – engleagtigt – sang fra meget fin sopran med stor klang
Programmet startede med fuld damp på Rings :Hvor smiler fager, Nielsens:Den danske sang og Schierbecks: I Danmark er jeg født.
Derefter en pragtfuld orgelsolo ved Jørgen Ellegård Frederiksen: César Franck Choral no. II h-mol, Faurés: Cantique de Jean Racine med Jørgen E på flygel, og så Faurés Requiem: Jørgen E på orgel, sopran: Märta Nilsson, Baryton: Rasmus Ruge
Sommer fest mandag 21 maj
Jespers torvekøkken leverede igen en god buffet til en velbesøgt sommerfest i kirken. Winnie og hendes børnebørn ydede en fin indsats ved borddækning og oprydning, Birthe lavede kaffe og der var andre gode hænder. Formanden holdt tale for Anna Ring og leverede en karakteriserende sang på melodien fra ’hvor smiler fager’, mel, Oluf Ring, og en vingave blev afleveret. Der var tale af Cai og Jørgen E. Anna holdt en tale, hun havde lært meget sagde hun. Hyggeligt.
Og det var så slutningen på Anna’s år – blot et, men det var et godt år!
Valg af ny dirigent i juni måned
To kandidater blev udvalgt fra de første ansøgninger efter indragelse af information og møde med bestyrelsen:
– Denis Segond, livlig fransmand
– Jørgen Graven Nielsen, her efter Jørgen G
De to herrer blev inviteret til prøve med koret, var begge gode, Jørgen blev valgt og accepterede. Ved prøven var der lidt opvarmning, genemgang af Faures Racine og til slut et nummer valgt af ansøgeren. Herefter blev der stillet spørgsmål. Efter sidste ansøger blev der gennemført em kort diskussion, herefter hemmelig afstemning. Der var stor tilfredshed med proceduren.
Start august med ny dirigent
Apropo kaffe og kager som indtil sommmeren blev vel administreret i pausen på mandagens øveaftener af et tappert team, så gik vi over til eget medbragte.
Det indøves især Rheinberger (startet af Anna) og Rutter (startet af Stefan).
Jørgen E var en fin vikar en mandag i november
Der var ingen koncert på kulturnatten i Emmaus – som i årene forud -pga tid til indøvning af nyt repertoire
Koncert i Søborgmagle Kirke
1’ste søndag i advent, var der som sædvanlig jule-stue og koncert i Søborgmagle.
Dette var Jørgen G’s første koncert med GK, der var fuldt hus med rigtig glade tilhørere og rigtig glade kormedlemmer.
Jørgen G bandt koncerten fint sammen med tale og direktion. Jørgen E var på orglet hvor han også leverede en solo af Niels W. Gade over ’Af højheden oprunden er’.
Et 6-børns Lucia-kor fra kirken indledte koncerten
Kor programmet bestod af Rheinberger (Ex Zion, Sanctus og Benediktus af Messe i G-dur, Ave Maria, Salve Regina, Ave Regina), Lange-Müller(Ave Maris Stella), Carols (Rutter, Willcoks, Gauntlett), Nordquist’s ’ Jul, jul, strålande jul’, Bachs ’O Jesulein süss’, Nielsens ’Mit hjerte altid vanker’ og Weyses ’Velkommen igen, Guds engle små’, de to sidste synges altid når jeg dirigerer til jul siger Jørgen.
Koncert i Bagsværd : Fin lille concert, del af repertoiret fra Søborgmagle blev gentaget. Afstemning med orglet og intonation kan forbedres, måske bedre med lidt mere indøvning lige inden koncerten, men publikum har det godt og koret er i fin stemning.
Året 2013 starter
Stemmetræning efter nytår, damer og herrer hver en aften med øvning af intonation, balance, opstillingseksperimenter. I foråret drejer det sig som nyt om Britten, Elgar og schultz
Tak til Jørgen for din dynamiske, krævende, humoristiske, og empatiske takling af koret
Så er der snart korweekend igen, det er anden weekend i marts som standard.
Så er der to forårskoncerter, i Bagsværd 2 juni og i Allerød – Engholm Kirke – 9. juni. Engholm er en ret ny kirke med et godt musikrum.
Sidst på året er der 1’ste adventskoncert i Søborgmagle Kirke igen og nok ogspå 13, december i Bagsværd Kirke igen. Alstså allerede 5 koncerter og flere kan ikke udelukkes!
Vi har en stadig en sund økonomi. Der har været en større udgift til noder i det forløbne år end budgettet forudsagde, dette er der taget højde for i det nye budget,.
Og så den hævede finger: De udleverede noder har ofte DIT nummmer og noder skal afleveres når de indkaldes, brug kun blyant i noder, vi har til stadighed et parfumeforbud – også i Sølyst – og småsnak er forbud under indøvning.
Tak for et godt år
Finn Hass