Gladkor - Gladsaxe Kammerkor

Referat fra Gladsaxe Kammerkors generalforsamling 29. februar 2016

Sted: Bagsværd Kirke Tid: Kl. 21

Til stede var ca. 25 kormedlemmer samt korets dirigent Klaus Munk-Nielsen

Punkt 1. Valg af dirigent Carsten Steno valgt

Punkt 2. Valg af referent Inger Louise Hemmingsen valgt

Punkt 3. Formandens beretning

Finn Hass aflagde fyldig beretning om årets gang i koret og takkede dirigent, bestyrelse og nodeadministratorer (arkiv og materiale) for indsatsen.

Flere Indlæg for og imod korets repertoire pt.: Om hvorvidt det er for moderne og for svært for koret, især værket af la Cour, og om vi har tid nok. Holmboe er også en udfordring for flere og det vækker bekymring, at vi tidligere har måttet opgive værker af Carl Nielsen og Bach, som vi har brugt tid på. Det påpeges, at koret havde haft megen romantisk musik og netop ønskede renaissance- og moderne musik, og at der må arbejdes med værker til et koncertprogram, som hænger sammen. Nogle er glade for nye udfordringer og for nye klange, andre skal have mere tid til at vænne sig til dem. Vores dirigent Klaus mener, vi kan nå at lære værkerne og at vi er et bedre kor end vi selv tror.

Hanne Ougaard glædede sig over, at en korweekend er blevet mulig; der er god deltagelse.

Beretningen godkendt.

Punkt 4. Regnskab

Hanne Ougaard fremlagde regnskabet: der var budgetteret med tilskud fra Gladsaxe Kommune, som vi imidlertid ikke søgte, da vi havde koncert uden solister og orkester. Ingen udgifter til musikere og gaver i året, så på grund af koncertindtægter et samlet overskud på knap 6.000 kr.

Regnskabet godkendt.

Punkt 5. Kommende aktiviteter

Finn Hass orienterer om koncertaftaler 29. maj, 5. juni, 8. december og 21. december.

Klaus Munk fortalte om planer for Puccinis Missa de Gloria sammen med Hørsholmkoret og Helsingør Kammerkor samt Nordsjællands udvidede Sinfonia med Klaus som dirigent ved 3 koncerter i foråret 2018.

Vivaldis Gloria er planlagt for julen 2016.

.

Punkt 6. Indkomne forslag Ingen

Punkt 7. Budget

Hanne Ougaard fremlagde budget, hvor der er budgetteret med tilskud fra GOF på 14.000 kr. til solister etc. i Vivaldis Gloria. Herudover er budgettet fremskrevet med et beregnet underskud. På forespørgsel oplyses det, at koret har en formue på 71.000 kr. – en buffer til uforudsete udgifter som f.eks. en korrejse.

Budgettet godkendt.

Punkt 8. Nyt fra udvalgene

Repertoireudvalget: Mødes en gang om året.

Pr. udvalget: Arbejder med løbende opdatering af korets hjemmeside og klarer annoncering af koncerter- også i gæstekirker. Desuden opsøgning af koncertsteder, noder som kan lånes og køb af noder plus vedligehold af scrapbog.

Maria Lemming efterlyste et nyt foto af koret med vores nuværende dirigent.

Festudvalget: Susanne F er pt. alene om opgaven sammen med Finn, da Susanne H har orlov. Udvalget uddelegerer og udfører opgaver før og sikrer oprydning efter arrangementer.

Nodeudvalget: Lena Juul fremhæver at alle gamle noder er kommet retur. Koret låner noder ved at google hvad andre kor har sunget og herefter kontakte dem for lån, og vi låner noder ud til andre kor. Prisen er portoen på ca. 100 kroner.

Kor72: Aktiviteter kan ses i de jævnligt fremlagte medlemsblade eller på nettet.

Punkt 9. Valg til bestyrelse, suppleant, revisor og revisorsuppleant

Hanne Ougaard har indsigelse mod formuleringen på dagsordenen – ordet ‘genvalg’, men vil i øvrigt gerne fortsætte 2 år endnu, herefter er det slut og en ny kasserer må findes efter Hannes indsats på pt. 14 år. Hun bruger megen energi på medlemmer, der er utilfredse med kontingentsatsen og på at kradse penge ind!

Hanne Ougaard og Finn Hass blev genvalgt.

Lisbeth Wellejus trak sig som medlem af bestyrelsen og fra koret, og begrundede på opfordring sin fratræden. Cai Frimodt takkede Lisbeth for mange års fin indsats i koret og var ked af, at hun forlader os.

Som nyt bestyrelsesmedlem i stedet for Lisbeth blev Sunniva Puura Karstoft valgt for 1 år.

Lone Frølund ønskede at trække sig som suppleant, da hun bl. a. ikke kunne overskue eventuelt at blive menigt medlem, men arbejdet havde været interessant! I stedet blev Susanne Frøstrup valgt som suppleant.

Som revisor blev Birthe Frimodt-Møller genvalgt og som suppleant Cai Frimodt-Møller

Punkt 10. Valg til udvalgene

Repertoireudvalget: Heidi Rønberg fra soprangruppen afløser Lisbeth Wellejus, og Maria Lemming er nu et ekstra medlem af udvalget.

PR-udvalget: Fortsætter med Martin, Bent, Finn og Eva

Festudvalget:Susanne Frøstrup og Finn vil gerne fortsætte og Sunniva Puura blev nyvalgt.

Nodeudvalget: Lena Juul, Alice Hansen og Susanne Frøstrup ville gerne fortsætte

Punkt 11. Eventuelt:

Finn efterlyste underholdning til korweekenden og orienterede om opholdets forløb. .

Adskillige applauser indgik undervejs. Mødet sluttede kl. 22 med tak til dirigenten.

Inger Louise Hemmingsen

29 februar 2016

Oversigt for Bestyrelse og Udvalg

Bestyrelsen: Finn(formand), Hanne O (kasserer), Sunniva, Johan, Susanne F (suppleant), Klaus (korleder)

Revisor: Birthe F-M, Cai er suppleant

Udvalgene:

Repertoire: Klaus, Heidi, Lena, Inge, Eva, Maria, Henrik, Johan, Jørgen, Carsten

PR: Martin, Bent, Finn og Eva (scrapbog)

Fest: Susanne F, Susanne H, Finn

Nodearkivar: Lena assisteret af Alice og Susanne F

Kor 72: Hanne O.

 

 

Formandens beretning ved Gks Generalforsamling 29. februar 2016

Paul Kim var en fin og inspirerende vikarierende korleder fra slutningen af januar 2015 til og med korweekenden i starten af marts, idet vores nye korleder Klaus var sygemeldt på grund af stofskifte-tuning.

Korweekenden blev igen afholdt på Sølyst, 7-8 marts 2015. Det var den sidste korweekend på Sølyst efter 16 år (15 besøg) idet Gladsaxe kommune vil sælge stedet. I denne sørgelige anledning var der de facto vin ad libitum på huset lørdag aften. Den også på anden vis rigtig hyggelige aften bød bl.a. på formandens quiz og Cai’s vitser. Paul Kim trak os igennem hele forårets repertoire lørdag og søndag. Koncerten søndag eftermiddag blev aflyst fordi dirigent skiftene havde forstyrret indøvningen. Skal dog nævnes at deltagelsen i korweekenden også var ret så mager. Koncerten skulle have været i Hyllinge Kirke – kirken i Faxe Ladeplads – idet Roholte kirke, hvor vi normalt har opført vores korweekend koncert, var under restaurering.

Efter korweekenden kom Klaus tilbage.

Koret gennemførte en fin koncert ved GOF’s 100 års fødselsdagsfest i Telefonhuset i Gladsaxe 11. april. Det i starten lidt forbeholdne publikum tøede gevaldigt op til tonerne af Mendelssohns ’drei Volkslieder’, Carl Nielsens ’tit er jeg glad’ og ’sænk kun dit hoved’ og Heises ’forår og Sommer’. Der var omkring 80 tilhørere og GOF betalte godt og med glæde. Unge David Munk-Nielsen akkompagnerede i stor koncertstil til denne koncert i Heise-værket.

Koret opførte samme vellykkede forårskoncert 2 gange i maj, 28. maj i Sions kirken og 31. maj i Bagsværd. Der var ca. 60 tilhørere i Sions kirke og ca. 85 i Bagsværd. Sions kirken betalte godt. I tilgift til repertoiret fra GOF-koncerten var der 2 madonna-sange af Lange-Müller og værker af Nystedt: ’Peace I leave with you’ og ’Laudate’. Desuden Carl Nielsens ’min Jesus, lad mit hjerte få’ som blev efterfulgt af Jørgen Ellegårds opfindsomme, smukke og morsomme orgelversion af finalen af Carl Nielsens blæserkvintet over samme tema. Unge David brillierede igen til Heises ’Forår og sommer’.

Carl Nielsens ’Dominus regit me’ blev udsat til jul og så udsat igen indtil videre. I efteråret blev der tilsvarende kæmpet med Bachs ‘Lobet den Herrn’ – lykkedes næsten, og måske dukker den op igen. Men med koncert-fordelingen, som den er for tiden – forår og jul- så er der jo tid til lærerige eksperimenter. Og vi hat jo ikke opgivet renæssancen, som det fremgår klart af vores nuværende repertoire med gammelt europæisk og nyere dansk.

Efter koncerten i Bagsværd var der en lille sommerafslutning med medbragte kager og frugt/grøntsager – kormedlemmer havde produceret – plus dejlig Alsace hvidvin købt hos Ellen Margrethe.

Som et resultat af Generalforsamlingen i februar fik vi produceret nye regler for generering af repertoireplan og det virkede. Repertoireudvalget består nu af 2 medlemmer per stemmetype, i alt 8, som samler data fra medlemmerne fra egen stemmetype og skriftligt melder resultatet til dirigenten. Individuelle medlemmer må også gerne skrive til dirigenten. Herefter er det op til dirigenten, der producerer den endelige plan, som er en ramme med navngivne større værker og med minimum angivelse af genre og/eller komponister for de mindre værker. Planen tillader planlægning af koncerter for den næste periode. Planen blev udgivet midt i maj og dækker nu 2 år. Den skal revideres og videreføres i april/maj.

Ca. 120 personer hørte vores koncert 1’ste søndag i advent i Bagsværd kirke, de leverede en fin applaus efter koncerten. Danske julesalmer og engelske carols som standard. Hovednummer var Stanfords Magnificat & nunc dimittis. Også mindre værker af Bach, Arcadelt (Ave Maria), Nystedt (Laudate), La Cour (Hodie Christus Natus est, Tantum Ergo), Rachmaninov og Pärt (Bogoroditse Devo).

Ca. 60 personer overværede og deltog delvist i ‘de ni læsninger’ i Hellerup kirke 8’nde december. Som ved samme begivenhed i 2014 bidrog GK sammen med Kirkens sammenbragte kor, der som sidste år brillierede på professionelt niveau. Bagefter dejlig gløgg og æbleskiver.

Ca. 60 personer overværede ‘vi synger julen ind’ i Bagsværd kirke 9’nde december. Klaus havde travlt med sit andet kor – Hørsholm – så organisten Jørgen Ellegård dirigerede GKs indslag. Kirkens ungdomskor deltog på charmerende og dygtig vis også i koncerten.

Til min store glæde var der flere kormedlemmer som insisterede på, at vi opretholder standarden med en lørdag/søndag korweekend. Ingrid havde hørt eller læst om Tisvilde Højskole med et fint tilbud. Der er vi så interneret 5. og 6. marts indtil kl. 11, dog uden koncert søndag eftermiddag.

Vi har – indtil videre – foran os 2 koncerter 29. maj og 5. juni (fars dag). Desuden er der en koncert 8. december og igen deltagelse i de ni læsninger i Hellerup kirke 21. december.

I foråret 2018 er der planer om et samarbejde med andre kor og Nordsjællands udvidede Sinfonia under ledelse af Klaus. Det drejer sig om Puccinis Missa di Gloria.

Tak til Klaus for en inspirerende og modig ledelse og det gode samarbejde. Stemmetræning og nodeøvelser og udfordrende repertoire, repertoiret faktisk i overensstemmelse med repertoireudvalget.

Tak til bestyrelsen for det ret store og gode arbejde.

Tak specielt til Lena for hendes utrættelige og opfindsomme arbejde med noderne. Også til Steen for hans dygtige og pertentlige kopiarbejde med noder. Vi har lånt rigtig mange noder og kopieret mange.

En generel tak til udvalgene iøvrigt, det har virket fint.

Finn Hass, 29. februar 2016