Gladkor - Gladsaxe Kammerkor

Generalforsamling i Gladsaxe Kammerkor den 27.februar 2012.

Pkt.1 og 2: Cai påtog sig ordstyrerhvervet og Lisbeth  som referent. Cai konstaterede, at generalforsamlingen var lovligt indkaldt. 33 medlemmer til stede.
Pkt.3. Finn aflagde beretning,der kom grundigt omkring det forgangne år., afsked med Stefan og en ny, god og lovende begyndelse med Anna. Se den fine beretning på korets hjemmeside. Godkendes med applaus.
Pkt.4. Hanne O. fremlagde regnskab med et underskud på 1.432,23 kr. og en kassebeholdning på 79.402,58 kr. Regnskabet revideret af Birthe F.M. og godkendes med applaus.
Pkt 5. Kommende aktiviteter.  Koncert i Roholte i f.b.m. korweekenden i marts, forårskoncerter i Bagsværd Kirke 13.5. og Godthåbskirken, Frederiksberg d.20.5. Program er enkelte danske sange og Faures Requiem og Cantique de Jean Racine. Jørgen Ellegaard ved orgelet. Delagelse i kulturnatten 2012 i Emmaus kirke. Søborgmagle Kirke første søndag i advendt og ’Vi synger julen ind’ i Bagsværd. Der vil være plads til endnu en julekoncert. Anna fremlagde repertoire inkluderende Stanford, Sødermann og Schultz.
Pkt.6. Indkomne forslag. Ingen..
Pkt.7. Hanne O. fremlagde budget med et underskud på 900 kr. Gladsaxe kulturforvaltninmg søges om tilskud i 2012. Godkendt med applaus.
Pkt.8  Nyt fra udvalgene. Kort beretning fra alle udvalg.
Pkt 9. Valg til bestyrelse. Finn og Hanne modtog genvalg. Johan valgt som suppleant, idet Kjeld p.g.a. sin Tinitus ønskede at udtræde af koret indtil videre. Birthe genvalgt som revisor og Cai som revisor suppleant.
Pkt 10. Valg til udvalgene.
Repertoireudvalget fortsætter med Anna, Børge, Lena JH, Jørgen og nyvalgte Tine som alt-repræsentant.
PRudvalget fortsætter med sit udmærkede arbejde ved Finn og Bent. Finn har overtaget programudarbejdelse og hjemmeside efter Karin. Eva fortsætter med scrapbog.
Festudvalget fortsætter ved Finn og Cai. Bodil og til dels Winnie går i fællesskab ind i udvalget, dvs. ved uddeligering af opgaver.Udvalgets område er stadig udvidet med arrangement af Sølyst korweekend.
Skamler beror fortsat på Børge og Hannes loft. Findes der mon andre ledige lofter?
KOR-72 kontakt: Hanne O. fortsætter.
Kaffe/the –  Birthe og Martin fortsætter maj ud og de takkes for indsatsen. Herefter tager vi selv med. Sunniva klarer opvasken.
Nodearkivar: Lisbeth stadig årsvikar, mens Lena gerne vil benævnes fast nodehjælper.

Pkt.11.Evt. Der drøftedes repertoireønsker bl.a. ønskede anden-sopraner udfordringer. Der drøftedes kormedlemmers alder. Det må dog være stemmens tilstand, der er væsentlig som kormedlem. Stemmepleje kan anbefales, hvis man selv ønsker større glæde. Endvidere drøftedes entre ved koncerter – må afgøres fra gang til gang.

Referenten henviser til senere års generalforsamlingsreferater og hermed igen::
Især grundet øverummets udtrættende akustik og dufte: INGEN mumlen-snak, heller ikke når anden stemmegrupper øver, gælder også afsyngning af egen stemme – når det slet ikke er ens tur. NIX PARFUME, stifter, after shave, sæbe, vaskepulver, skyllemidler etc Husk det nu, der er personer, der lider voldsomt under det. Og kom til tiden.

Frederiksberg d.22.3.12. Lisbeth Wellejus, ref.

 

Gladsaxe Kammerkors Generalforsamling 27. februar 2012: Formandens Beretning
Cirka 46 gladkorister har gennemlevet endnu et meget begivenhedsrigt korår.
Vi har skiftet korleder – fra Stefan til Anna. Efter forårskoncerten i Bagsværd kirke tog vi afsked med Stefan med en sommerfest i kirken. En meget glad korist takkede med en email som følger:
’Jeg er stadig “lettere beruset” og må lige sende en hilsen og sige tak for en utrolig fin afslutning på denne korsæson og “de 7 fede år” med Stefan som dirigent. Især tak til alle jer som medvirkede til at gøre aftenen så festlig og vellykket, med lækker mad og med gode taler og sange. Selv om det var trist at skulle sige farvel til Stefan, gik jeg hjem, “høj” af den fine stemning og med godt mod på en nye sæson i koret med Anna Ring som dirigent’.
Jepers Torvekøkken stod endnu en gang for en fin buffet, og hertil blev ’serveret’ et fyldigt program: Tale og stavrims-præget digt af formanden, som overrakte Stefan en kasse meget specielle øller, taler af  Lisbeth W, Jørgen Ellegård og (meget smukt og rørende) af Tina, Cai og Birthe med causeri over Stefans egenskaber i akademisk indpakning, Stefans overdådige ’bakke snavvendt’, sange af Winnie og Kjeld,
Efter syv fede år med Stefan  er Anna nu siden sommerferien ved roret. Men nu er dette jo ikke de varme lande eller bibelske tider, så med Jysk besindighed og charme sejler vi smukt videre. Anna var til stede ved sommerfesten. Hun gik sejrrigt ud af dirigent-slaget ved Bagsværd. Det strakte sig over to kor-mandage i marts, hvor fire yderst kompetente og meget forskellige korledere efter tur tog koret gennem en kort øveaften med opvarmning, øvning af Schumann og dirigenters eget forslag. Forskelligheden bestod i fremstillede ego’er, krav til koret og i mindre grad repertoire. Der var også betydelige aldersforskelle, men det var nok ikke så vigtigt. På trods af Anna’s ungdom synes jeg, det er gået fint, og jeg takker på korets vegne, fordi du med holdninger og formål har accepteret ”kampen” med det ”gamle” Gladkor: Vi skal producere musik og vi skal blive bedre.
Det første halvår med Anna blev fejret med en lille julefest afholdt i Bagsværd kirke efter ’Vi synger julen ind’ – koncerten. Dejlige kager og chokolade blev leveret af Ellen Margrethe, Susanne F, Birthe FM and Hanne O – og dertil portvin fra festudvalget og kaffe fra kaffeudvalget.
Koråret 2011-2012 har budt på 6 koncerter: Roholte kirke i forbidelse med korweekenden i marts på Sølyst, Sorgenfri og Bagsværd kirker i maj, Emmaus kirken på kulturnatten, julekoncerter i Søborgmagle og Bagsværd kirker.
Korweekenden – traditionsmæssigt på Sølyst ved Faxe Ladeplads – blev sent flyttet fra første til anden weekend i marts for at have tilstrækkelig mange sopraner. Ca. 35 deltagere.
Luften var kold, morgen tåge og sol og høj himmel, fine vandringer på stranden, rigtig dejlig mad og gode vine til en fin pris, lam og citronfromage – den sidste fortjente ifølge Cai en portvin til eget bord.
Med nystemt klaver – de gør det specielt for os, kun en gang om året – og Stefan i god form lykkedes det at komme igennem et ret stort repertoire som forberedelse til forårskoncerterne og koncerten i Roholte om søndagen.
Omfattende og spændende aftenunderholdning: Firhændigt og smukt improvisatorisk Schubert ved Winnie og Henrik. ’Den sidste dans’ af Kaj Norman i korudgave blev let indstuderet med Stefan. Herefter en ’afretning’ over ’Kammersaxe Gladkors drifter’ ved vores ’kortæmmer’ Stefan. Absolut briliant ordkunst. Cai leverede sin første fine vits, absolut stueren. Senior sisters – Bodil og Winnie uden Jytte – fik pianostøtte fra en ’lettere integreret’ nydansker Henrik. Det var vist noget af Halfdan.Formanden havde udtænkt en finn’urlig udvidet ’P2-agtig’ quiz, hvor både viden, hurtighed og beslutsomhed var afgørende. Eva bidrog med en skarp og fornøjelig sang om integration, eller var det assimilation. Cai leverede sin anden fine vits. Også den kan uden videre gentages, men ikke nu og her. Vi sang Winnies fine sang om Stefan fra jubilæumsfesten. Undervejs – formanden kunne her ikke styre begivenhederne – leverede Jørgen en hjertevarm tale-cadeaux til Stefan.
Vi leverede en entutiastisk og rigtig god koncert i Roholtes lydfine kirkerum: Først steg Solen fint op i østen med Niels W Gades klassiker, Mendelsohns ’Drei Volkslieder’er var en ren lise. Så den meget fine musikalske ørehænger – teksten er noget andet – Åhlens ’Sommerpsalm’. I tre numre fra Schumanns ’Romanzen und Balladen’ var der adskillig flere faldgruber end hos Mendelsohn, men herligt, og det gik godt. Så en rigtig køn ’Forårsbuket’, inklusiv ’Opvåvni’ eller ’Fo alje de små blomster’ af de to Hansener på mellemdansk og i højt tempo, hvor damerne var klart de mest ’våvne’. Til slut en Kingo forårsklassiker, med sats af Stefan: ’Chrysilis’.
Roholte kirke leverede varen – på nær annoncering, men det var vores egen skyld, at koncerten blev flyttet, resulterende i kun 25-30  på kirkebænkene. Ellers var publikum fornøjeligt lyttende og bagefter vel klappende, stor venlighed, varmt gensyn, fantatisk bespisning med boller, pølse, marmelade og æblekage, og en køn lille check.
I Sorgenfri kirke var der 30 betalende tilhørere, som oplevede en fin koncert, der kulminerede med et meteorologisk vidunder, et bragende nedslag af regn, under Schumanns ’Unwetter’. Programmet var  sammensat af Felix Mendelssohn-Bartholdy: Drei Volkslieder, opus 41, Robert Schumann:  Romanzen und Balladen, opus 67 , Johannes Brahms : Zigeunerlieder, Danske forårssange, Flemming Weis: Fyldt med blomster blusser, Bjørn Hjelmborg: Den lyse nat, Knud Jeppesen: Bygen flygter, og Oluf Ring: Opvåvni. Jørgen ydede fin støtte på klaver til ’Zigeunerlieder’ og præsterede et brag af et Schuman solonummer – Fantasistykker opus 12 – med struktur og temperament på samme klaver.
I Bagsværd kirke opførte vi ugen efter så samme koncert som i Sorgenfri kirke, her med Jørgen på det fine Utzon-klaver . Adgangen var fri. Der var intet uvejr, koncerten gik fint – ’Zigeunerlieder’ og ’opvåvni’ havde her betydelig mere ’swung’ -og der var rigtig mange tilhørere, ca. 120.
Stefans og Kannes Sølvbryllup blev fejret lørdag 13. august på torvet ved bebyggelsen Solvang i Farum gamle by. 30 kormedlemmer deltog i denne smukke begivenhed, udendørs på en grå sommerlørdag fra 10-12. Stefan var i fin form med en hyldest til den dejlige Kanne, og der vat et stort publikum – måske 40 – af yderligere venner og naboer. Stefan trak koret i gang som en lirekassemand: Lidt sommerrustent – uden opvarmning – klang koret først, siden langt bedre : I Østen stiger, Sommerpsalm, Chryselis (den var frygtet), Danmark nu blunder. Herefter så en lille gennemgang af en helt ny og uprøvet korisk baggrund for Bente Vist til ’En yndig og frydefuld sommertid’. Efter god aflevering havde koret fri. Stefan og 3 venner – kvartet SATB  fra ’Ars knap så Nova’ – med to meget muntre og artistiske Numre af Rud Langgård og Thor Lange. Stefan med ven på guitar gav 3 meget fine fra ’Mills Brothers’. Til slut en meget fin Brunch på plænen.

Vi gav den første koncert med Anna i Emmaus kirken på Frederiksberg, traditionsmæssigt optrådte vi her på kulturnatten i oktober. Stefan var der som sædvanlig også, han optrådte med sang og spil og var til stede i baggrunden i begyndelsen af vores lille koncert, som bestod af  Mendelsohn og Schumann – som ved forårskoncerten i Bagsværd – plus Petersson-Bergers ’Stemning’, Rachmaninovs ’Bogoroditse Devo’ på russisk og La Cours ’fred hviler—’. Det gik helt fint, Efter koncerten gik nogle af os rundt i de historiske og smukke lokaler på diakonissestiftelsen, lyttede til musik og spiste suppe.
Vi leverede traditonsmæssigt en koncert i Søborgmagle kirke i forbindelse med julestuen første søndag i advent. 13. december på Luciadagen  ’sang vi julen ind’ i Bagsværd kirke. I begge tilfælde var der intruduction af Luciakor, et ganske lille og uventet et i Søborgmagle, og i Bagsværd et meget større: Kor 1, kirkens pigekor, som vi delte koncerten med.
Søborgmagle har et dejligt rum , det gik rigtig godt med et stort program – Brahms ’Marienlieder’ og Rheinberger ’Ave Regina’ som nyt materiale. En komplet fuld og glad kirke. Bagefter kunne vi i Julestuen købe æbeleskiver og kaffe, og lodsedler. Cai og Birthe plus venner nuppede en hel del vinderlodder.
Programmet i Søborgmagle bestod af Brahms: Fra Marienlieder, Rheinberger: Ave Regina, Grieg: Ave Maris Stella, Reger: Unser lieben Frauen Traum, Peterson-Berger: Stemning, Rachmaninov: Bogoroditse Devo, La Cour: Fred hviler, Gade: Barn Jesus i en krybbe lå, arr. Af Metz: Maria gennem torne går, Weyse: Julen har bragt, Nordqvist: Jul, jul, strålande jul
I Bagsværd  – sang vi et en del af programmet fra Søborgmagle. Programmet bestod ellers af Kor 1, fællessalmer og tekster læst af præsten. Jørgen E  akompagnerede Kor 1 på klaver og spillede orgel til salmerne. Efter koncerten korkomsammen med portvin og fine hjemmebagte kager.

Minimum 6 koncerter vinker forude i det kommende korår:
Sølyst endnu en gang, korweekend anden weekend i marts som sidst, med Roholte-koncert om søndagen.
Desuden to forårskoncerter i maj med Faurés Requiem – først Bagsværd og så Godthåbskirken med to solister og Jørgen Ellegård ved gode orgler, koncert i Emmaus kirken på kulturnatten i oktober, julestuekoncert i Søborgmagle kirke og ’Vi synger Julen ind’ i Bagsværd kirke. Anna vil løfte sløret for repertoire-muligheder efter sommerferien.
Repertoireudvalget havde møde i august, hvor repertoiret med det romantiske Maria-tema blev fastlagt.
Økonomien er blevet vel vogtet af Hanne: Vin har en stabil økonomi. Derfor er der også tilskud til Sølyst igen i år. Der er ikke planlagt økonomiske vovestykker: De to ens koncerter i foråret i Bagsværd og i Godthåbskirken kræver to solister og Jørgen Ellegaard på orgel som solist. Hanne beretter.
Hanne har leveret kor 72 info. Hun vil også forhandle med Gladsaxe kommune om tilskud.
Lisbeth har vikarieret kraftigt hjulpet af Lena JH i slidet med noderne, hvor der nu er en opdateret – og takket være Bent elektronisk – liste over alle noder. Lisbet har skaffet fine Fauré – noder og dirigenterne og formanden har hentet mange noder fra nettet og kopieret dem ud.
Lisbet  har effektivt forhandlet med Gladsaxe Oplysnings Forbund (GOF) vedrørende kontingentet.
I PR-udvalget har vi produceret programmer, arrangeret annoncering og vedligeholdt hjemmesiden.
Festudvalget har arrangeret Sølyst, sommer- og julefester. Vi takker for støtten vedrørende festlige indslag, produktion af kager, kaffe og hjælpsomme hænder ved opstilling og oprydning.
Birthe og Martin har leveret gode kager og god kaffe og te til tiden. Birthe vil gerne afløses.
Skamlerne har det godt hos Børge. Vi skal tage et par med til koncerter i Bagsværd, idet koret er vokset i bredden – altså flere sangere.
Vedrørende parfume og småsnak så er det ’same procedure as last year’ og det vil sige ingen. Formanden takker for god deltagelse i aktiviteterne og afmelding når nødvendigt i god tid. Man opfordres til at komme til tiden mandag.

Tak for et godt år
Finn Hass