o

Fremhævet

På denne side kan du læse om koretom dirigenten, hvordan du kontakter koret og måske søger optagelse, vores kommende koncerter og andre koraktiviteter i kalenderen og hvordan vi ser ud og agerer i gallerierne.

Vi er et stort kor, men fremtidens kor søger stærke stemmer – gerne yngre.

For korets medlemmer er der information om korets nyere historie, korets vedtægter og referater fra generalforsamlinger, en medlemliste og meddelelser til koret. Meddelelser til koret beretter om aflysninger og ændringer. Husk log ind.

NYT:

Korrejse: Gladsaxe Kammerkor indtog Yorkshire

I september 2018 var Gladsaxe Kammerkor på koncert- og korrejse i Yorkshire i England. På turen blev vi forstærket af gæstesangere fra Hillerød og Hørsholm.

I dagene fra 14. til 18. september besøgte koret byerne Harrogate, York og Hull, hvor der blevet givet tre koncerter. En udendørs koncert i Harlow Garden i Harrogate, en rigtig smuk engelsk park, hvor vi blev taget godt imod, en koncert i St. Olaves Church i York sammen med det lokale kor, Micklegate Singers og en koncert i Hull Minster, den østengelske havnebys største kirke.

Repertoiret bestod fortrinsvis af engelsk og dansk renæssance musik, samt nyere nordisk musik af bl.a. Knut Nystedt og Vagn Holmboe. Men der blev også plads til Lange Müllers ”Madonna over bølgerne”, som det engelske publikum lyttede til med særlig entusiasme.

På rejsen havde koret base på Hotel Ibis i Hull lige ved byens danske kirke, som den stedlige præst, Arne Kristophersen, velvilligt havde stillet til rådighed for os som øvelokale.

Musikalsk var det en stor oplevelse at synge i de pragtfulde engelske kirker. Vi fik endda lov at give et enkelt nummer – Nysteds ”Laudate” – i York Minster, Europas næststørste katedral.

Samarbejdet med Miclegate Singers og det efterfølgende samvær, hvor de engelske værter stillede an med en flot buffet, var nok turens højdepunkt

Turistmæssigt fik koret et godt indtryk af Yorkshire, der rummer store modsætninger. Gamle flotte byer, smukke bakkede grønne landskaber og kæmpestore kraftværker, der flere steder dominerer landsdeles skyline.

I Hull, hvor vi boede, stemte 75 pct. af befolkningen for ”brexit”. I York var det lige omvendt. Hull var engelsk kulturby i 2017 og er blevet shinet op i den anledning, men er stadig præget af fiskeindustriens deroute i 70´erne og lukning af byens traditionelle industriarbejdspladser. Vi kunne sagtens have brugt mere tid i York, universitetsby og kulturelt kraftcenter i England. Byens historie rækker mere end 1000 år tilbage – bl.a. havde de danske vikinger deres storhedstid i York omkring år 900.

Deltagerne var enige om, at vi alt i alt havde en rigtig god oplevelse, hvor logistik, musik og turisme gik op i en højere enhed.